Technische website optimalisatie

Altijd snel, veilig en stabiel online

De belangrijkste reden voor veel bedrijven om te starten met technische SEO, is omdat je wilt stijgen in de zoekresultaten van Google. Maar minstens net zo belangrijk, en misschien nog wel belangrijker, is dat je je bezoekers er een plezier mee doet.

Een technisch geoptimaliseerde website zorgt ervoor dat je geen bezoekers kwijt raakt, bijvoorbeeld door een trage website of 404-meldingen. Een technisch geoptimaliseerde website zorgt ervoor dat je bezoekers graag gebruik maken van je website.

Dat zorgt ervoor dat de relevantie van je website stijgt, wat vervolgens weer beloond wordt met een hogere ranking door Google.

Aan de slag in 4 stappen

Website analyse uitvoeren

Naast een uitgebreide SEO audit is het ook mogelijk om een technische SEO audit uit te voeren. Hierbij richten wij ons specifiek op alle zaken die van belang zijn voor de technische SEO optimalisatie van jouw website.

De aandachtspunten worden opgenomen in een rapport.

Analyse bespreken

Zodra het rapport klaar is bespreken we dit met je en aan de hand daarvan maken we actiepunten. We geven een indicatie af wat haalbaar is binnen het afgesproken budget en tijdspannen.

Elke website is anders en daarom is het traject ook anders.

Uitvoeren

Na goedkeuring gaan wij aan de slag met de actiepunten. Zodra alle punten zijn opgepakt voeren wij opnieuw een scan uit en bespreken wij het nieuwe rapport.

 

Bespreken

Mochten er nog vragen zijn of je wil een andere dienst afnemen bij ons, horen we dat graag. De koffie staat klaar!

Website optimalisatie is onder andere:

Sitestructuur

Wij zorgen voor een juiste interne linkstructuur, URL’s, breadcrumbs en meer

Comprimeer afbeeldingen

Hoe groter de afbeeldingsgrootte hoe langzamer de pagina laadt. Dit heeft invloed op de sneleheid van je website.

SSL en HTTPS

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. Oftwel een beveiligde verbinding

Cache opslag

Door caching toe te passen zorgen wij ervoor dat de pagina sneller laadt waardoor de gebruikerservaring optimaal is

leesbare URL’s

 Een URL geeft aan waar de pagina over gaat, dit is waardevolle informatie.

XML en HTML sitemap

Een sitemap kun je vergelijken met een inhoudsopgave van een boek, zo kan de zoekmachine de website beter begrijpen

Website optimaliseren

Websitesnelheid optimaliseren

Onderzoek wijst uit dat je na 2.5 – 3 sec. websitebezoekers verliest en dus omzet misloopt als je website niet snel genoeg laadt.

Pagina fouten herstellen

Ervoor zorgen dat de bezoekers op de juiste pagina`s uitkomen en zorg dragen dat je website wordt geindexeerd door Google. 

Website optimaliseren voor mobiel en desktop

Zorgen dat de website op de meest gangbare apparaten correct wordt weergegeven.

Bij het optimaliseren van een website is het belangrijk om rekening te houden met de gebruiksvriendelijkheid. Potentiële klanten raken misschien afgeleid wanneer een webshop te langzaam laadt, of haken af wanneer ze te veel moeite moeten doen om een bepaald product te vinden. 

Maar ook op het gebied van zoekmachineoptimalisatie is het van belang. Google beoordeelt een website namelijk niet alleen op teksten, maar ook op de technische achterkant.Of alle links het doen, hoe snel een pagina laadt, of er sprake is van duplicate content. Zoals je kunt lezen zijn er te veel onderdelen om een prijs vooraf af te spreken want elke website is anders.

Na een analyse zullen wij een offerte uitbrengen en daarin worden de zaken uitgelicht waaraan gewerkt kan worden. Afhankelijk van de technische staat wordt er een voorstel gedaan. Jij weet waar je aan toe bent en wij weten wat we kunnen doen!