Iedere Joomla! website bestaat uit een aantal software componenten: de Joomla! basissoftware en de geïnstalleerde software extensies zoals componenten, modules, plugins, taalbestanden en templates.

Software is nooit 'af': er zitten altijd fouten in, die vroeg of laat worden ontdekt. Niet al deze fouten (zogenaamde "bugs") zijn ernstig, maar sommige kunnen misbruikt worden door hackers.

Om deze fouten te herstellen worden regelmatig nieuwe versies (updates) van de Joomla! software en de aanvullende extensies gepubliceerd.

Voor de veiligheid en stabiliteit van uw Joomla! website is het dus zeer raadzaam deze updates te installeren. Uw website blijft er “gezond”, stabiel en veilig door. Vergelijk het met een auto: af en toe de olie vervangen voorkomt dat uw motor in de soep loopt. Preventief onderhoud is uiteindelijk vele malen goedkoper dan afwachten tot het stuk gaat.

Net als bij een auto kunt u de updates natuurlijk zelf in de gaten houden en installeren, maar u moet dan wel op de hoogte zijn van het de technische staat van uw website.

Voor uw bedrijf is het van essentieel belang dat u uw website onderhoud. De informatie op uw website dient namelijk actueel te zijn voor uw bezoekers. Hiervoor bent u bij Fotoweb Knubben aan het juiste adres. Wij bieden u een service aan, waarmee we zorgen voor een optimaal website onderhoud. Hierdoor houdt u zelf weer tijd over voor uw specialisme. Bovendien kunnen wij zorgdragen voor het website onderhoud tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Regelmatig komt het voor dat websites ten prooi vallen aan hackers. Joomla-websites lopen dit risico als iedere andere website. Helaas draaien veel websites echter nog op een verouderde Joomla-versie en lopen hiermee onnodige risico’s.

 U kunt dit zeer gemakkelijk voorkomen. U dient er slechts voor te zorgen dat uw website draait op de laatste stabiele versie van Joomla.

Een website moet u goed onderhouden. Wij kunnen dit maandelijks voor u doen:

•     Wij controleren minimaal één maal per maand of er onderdelen zijn van uw Joomla! website die moeten worden geupdate.
•     Indien een update van de Joomla! basissoftware beschikbaar komt, zal deze zo snel mogelijk worden geïnstalleerd, er wordt niet gewacht tot de volgende maandelijkse cyclus.
•     Voordat een update wordt geïnstalleerd wordt een volledige backup gemaakt van uw website en de bijbehorende database.
•     U wordt per e-mail geïnformeerd op welk tijdstip het onderhoud wordt uitgevoerd.
•     U wordt per e-mail geïnformeerd als het software onderhoud is uitgevoerd.

Eventueel een upgrading. Een upgrading is niet altijd noodzakelijk. Soms moet je daar zelfs niet te vroeg mee zijn, want niet alle extensie zijn daar meteen op ingesteld, deze moeten ook aangepast worden voor de nieuwere Joomla versie.
Wij upgraden op het juiste moment voor u, niet te vroeg en niet te laat, en dat is geheel afhankelijk wat u allemaal wilt doen met de site.


Waarom onderhoud?

    beter beschermd tegen hackers en virussen

•    betere website performance
•    bugs worden opgelost

Waarvoor is de Software Onderhoud Overeenkomst niet bedoeld?


•    De Software Onderhoud Overeenkomst houdt de Joomla! major release versie up-to-date.
•    Fotoweb Knubben zorgt er dus voor dat uw website wordt geupdate van bijvoorbeeld versie 3.4.x naar versie 3.x.x.
•    De Software Onderhoud Overeenkomst voorziet niet in het upgraden van bijvoorbeeld Joomla! versie 2.5 naar 3.4.

Voor dit soort werkzaamheden brengen wij graag een offerte op maat uit.

Het adres voor uw foto opdrachten.

Wij geven ook fotografie cursussen.

 

Contact informatie:

Fotoweb Knubben

Jean-Pierre Knubben
06 27 62 14 88
info@fotowebknubben.nl